Markus Nilling en Anja Sijben "AM tekeningen" 6 april - 5 juli 2024


 Twee stiften op een blad, elkaar inspirerend, uitdagend om te komen tot een gezamenlijke tevredenheid. Het is klaar. Soms met de ogen dicht, spontaan wat er op komt ontstaan de lijnen en vormen op het papier. Alles mag, alles is toegestaan. Soms wil de een iets meer dan de ander maar altijd samen tot een resultaat komend. Zelfs woorden zijn afwisselend op papier gekomen. Er ontstaan onverwachte verrassende vormen, gedaantes, gesprekken of nieuwe verhaallijnen, in het moment gecreëerd.Een serie die het kunstenaarsduo Markus Nilling en Anja Sijben samen hebben gerealiseerd.


Markus Nilling (1971) woont en werkt in Dortmund. Hij studeerde af aan de Communication Design FH (2005) in Dortmund. Sindsdien is hij werkzaam als commercieel en artistiek fotograaf.

Anja Sijben (1966) woont en werkt in Asmterdam.  Ze studeerde af (2005) aan de NAU in Utrecht. Zij realiseerde verschillende projecten waaronder een ideale man residentie, een serie tekeningen en een boek, een 100 portretten installatie en art community projecten in Nederland en Nigeria.


Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een kunstenaarsresidentie in 2010 in Gelderen. Op momenten dat ze samenkomen ontstaan spontane ideeën, die o.a. in deze serie heeft geresulteerd.


AM tekening, A5 formaat

AM tekening, A5 formaat

AM tekening, A5 formaat


www.anjasijben.com









Populaire posts van deze blog

Videobiënnale "de schoonheid van de troost" 12 december 2022 t/m 10 maart 2023

Inge van der Ven - 'Interiors' 8 juli 2023 - 27 september 2023

Danielle Vidal-Ausseil " LANDSCHAPPEN VAN DE GEEST" - 14 maart - 14 juni 2023