Dominique Zwartelé - Wildplak 6 jan - 3 april 2024

Beeldend kunstenaar en musicus Dominique Zwartelé studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze woont en werkt in Amsterdam. Haar beeldend werk omvat tekeningen, collages, schilderijen en sculptuur. De onderwerpen die steeds onderdeel zijn van het werk, hebben te maken met het Tussengebied of ‘The In- Between’.

De magie van het maken begint met een nieuwe context vinden voor zwerfmaterialen die getuigen van de sporen die we achterlaten. Het herontdekken van hun grenzen en betekenis, en spelenderwijs nieuwe manieren vinden om ermee te werken. Zo worden gevonden voorwerpen uit bepaalde stadswijken totems die het territorium van ongeziene stammen markeren. Of afgeluisterde woorden in de metro, poëzie in een nomadische taal. 

De werken uit de ‘Wildplak serie’ (2021-heden), zijn een combinatie van acryl en collage waarin gescheurde poster fragmenten zijn gebruikt die in en rond Amsterdam zijn verzameld. Op het canvas zijn deze poster fragmenten de gerecyclede verbeelding geworden van de sporen die we achterlaten. Zo ontstaat er een nieuwe performance voor de vervlogen evenementen.

Mind travels, 50 x 60 cm

Madonna & Child, 100 x 120 cm

Madonna & Child, 100 x 120 cm

Left in the dark, 100 x 120 cm


www.dominiquezwartele.nl/

Populaire posts van deze blog

Videobiënnale "de schoonheid van de troost" 12 december 2022 t/m 10 maart 2023

Inge van der Ven - 'Interiors' 8 juli 2023 - 27 september 2023

Danielle Vidal-Ausseil " LANDSCHAPPEN VAN DE GEEST" - 14 maart - 14 juni 2023