Noëlle Cuppens - Numbs ’21 - 6 September - 7 december 2021

In de serie Numbs ’21 staat het zoeken naar de verhouding met ‘de ander’ centraal. Nu we ons bevinden in een samenleving waarin we onszelf opnieuw moeten uitvinden, is ook de relatie met onze omgeving veranderd. Alledaagse gebruiken en handelingen worden vergroot en onder de loep genomen. Wat voorheen nog vanzelfsprekend was, kan plotseling een issue worden.

Herinneringen aan de omgang met de ander komen terug in de serie Numbs die ik maakte tijdens de 2elockdown. Het zijn uit piepschuim gesneden karakters van verpakkingsmateriaal dat voorhanden was. Ze kregen eigenschappen die refereren aan het ‘verstommende’ gevoel dat ik vaak had door de afstand met de ander en de stilte op straat. Een boodschap doen in de supermarkt werd een onderneming en voelde als bewegen in een choreografie. Ruimte zoeken en innemen, wachten en omlopen om afstand te houden.

Langzaam groeiden de Numbs uit tot een familie van witbonte wezens die ik fotografeerde in mijn atelier. Al zoekend verdwalen ze in irreële ruimtes die aan verandering onderhevig zijn en nieuwe decors vormen voor een volgende ontmoeting, zich een weg banend in een nieuw tijdperk. 

 Noëlle Cuppens

B. and T.S.

C. is in consideration

T.S. is trying to enter the room of D.H.(II)



www.noellecuppens.nl

Populaire posts van deze blog

Videobiënnale "de schoonheid van de troost" 12 december 2022 t/m 10 maart 2023

Inge van der Ven - 'Interiors' 8 juli 2023 - 27 september 2023

Danielle Vidal-Ausseil " LANDSCHAPPEN VAN DE GEEST" - 14 maart - 14 juni 2023