Roland Aalbers - 17 maart - 6 juni 2017

Ruimtelijkheid in het platte vlak.

Met zijn abstracte schilderijen onderzoekt Roland Aalbers de mogelijkheden van ruimtelijkheid op het platte vlak. D.m.v. abstractie, kleurgebruik en het ontbreken van een logisch perspectief, wordt subtiel gesuggereerde ruimtelijkheid weer onderuit gehaald. Verschillende standpunten die tegelijkertijd worden afgebeeld en licht- en schaduwwerking dragen bij aan een vervreemdende ruimte- en tijdsbeleving.
 De schilderijen zijn vaak opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen. Één of twee vormen kunnen het motief voor een schilderij zijn. Door o.a. herhaling, overlapping, symmetrie en spiegeling ontstaat een hechte compositie.
 Het kleurgebruik is meestal contrastrijk en zorgvuldig op elkaar afgestemd. Complementaire kleuren en felle accenten zijn in dialoog met elkaar en met de ruimtelijkheid.

De werken gaan in de etalages een interactie aan met de vormen op straat en er ontstaat een nieuw beeld in de ruimte waar we ons bevinden. Ruimte is een beleving. Pas als we meerdere standpunten innemen vormen we ons een beeld van de ruimte waarin we zijn.







Populaire posts van deze blog

Videobiënnale "de schoonheid van de troost" 12 december 2022 t/m 10 maart 2023

Danielle Vidal-Ausseil " LANDSCHAPPEN VAN DE GEEST" - 14 maart - 14 juni 2023

Inge van der Ven - 'Interiors' 8 juli 2023 - 27 september 2023